Между 15 и 20 см нова снежна покривка има в Пирин,

...
Между 15 и 20 см нова снежна покривка има в Пирин,
Коментари Харесай

Предупредиха за опасност от лавини в Пирин

Между 15 и 20 см нова снежна завивка има в Пирин, а във Витоша дълбочината на снега след последния дъжд се е нараснала с 10-15 см.

Условията остават подобаващи за ски. Специалисти обаче предизвестяват за лавинна заплаха в алпийския пояс на Пирин , предава

Най-рискови са наклоните над 35 градуса, пишат от “Avalanche Bulgaria ”. В четвъртък ще бъде най-вече облачно. На места, основно в Централна и Източна България, ще има слаби превалявания, най-вече от дъжд, само че на обособени места в североизточните региони и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток, сочи прогнозата за времето.



Преобладаващите минимални температури ще са сред минус 1° и 4°, оптималните - сред 5° и 10°. Още през нощта против петък облачността над по-голямата част от страната, като се изключи крайните източни региони, ще се раздра и ще намалее до изясняване.

В западната половина от страната и по поречието на Дунав рано сутринта ще има мъгли. В петък ще бъде най-вече слънчево. Ще бъде безшумно или със слаб югоизточен вятър. Сутрешните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски, дневните едва ще се покачат. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР